€50,- voor 60 minuten

GUASHA GEZICHTSMASSAGE

Ontspannend - verjongend - liftend - doorbloeden - heilzaam

Guasha betekent het schrapen van de huid en is onderdeel van de Traditionele Chinese Geneeskunde (TCG). In China zijn schoonheid en gezondheid nauw met elkaar verbonden. Daarom is er dan ook uit de traditionele schraaptherapie een speciale ontspannende behandeling voor het gezicht ontwikkeld. Deze uiterst zachte techniek heeft als doel om de energie-doorstroming, de doorbloeding en de lymfe-circulatie in gezicht te verbeteren. Tevens zorgt de behandeling voor een betere collageen-productie en het verwijderen van afvalstoffen en toxines.

Voordelen van een Guasha gezichtsbehandeling zijn o.a.: een betere doorbloeding, vermindering van pigmentering en bevordering van een strakke/gladde huid. De betere doorbloeding van het gezicht geeft de huid een gezonde kleur en de versteviging van het bindweefsel geeft het gezicht een jongere en frissere uitstraling. Bij het stimuleren van de acupressuurpunten op de meridianen in het gezicht, heeft de behandeling ook een positieve invloed op de gezondheid.

Een gezichtsbehandeling door middel van Guasha is niet alleen geschikt als een ontspanning of als een schoonheidsbehandeling maar is ook werkzaam bij hoofdpijnen, oogklachten, gezichtsverlamming, chronische bijholte ontstekingen en andere hoofdklachten. Maar kan ook toegepast worden ter verbetering van de gezichtshuid zoals bij mee-eters, puistjes en een onzuivere huid. Bij de Guasha gezichtsbehandeling werk ik met een schraper vervaardigd uit jade.

Bij de gezichtsmassage wordt speciale Guasha olie op de huid aangebracht. Deze olie gebruik ik enerzijds als geleider en bescherming en anderzijds in verband met de bestandsdelen. Deze Guasha olie bestaat namelijk uit diverse Chinese kruiden. Elk kruid heeft zijn eigen werking (ontspanning, ontgifting, warmte etc) Op de plaats waar de olie is aangebracht begin ik dan met een guasha schraper te 'schrapen'. Door de schraaptechniek ontstaat een betere doorstroming van Qi en bloed.

 

Opbouw van de massage

>Wakker maken van de hoofdhuid (zittend)

>Nek vrijmaken (zittend)

>Wakker maken van het gezicht (rugligging)

>Gezichtsmassage (rugligging)

>Drukpunt massage (rugligging)

 

De Guasha gezichtsbehandeling is een heerlijke, ontspannende behandeling

Guasha

* bevordert de bloedsomloop

*ontgift en ontzuurt

*stimuleert het immuunsysteem

* neemt blokkades en pijn weg

* stimuleert werking van de organen

* regenereert en revitaliseert

* vermindert spanning (stress), moeheid en burn-out

* brengt emoties opnieuw in evenwicht

* ontspant en bevordert helderheid van geest

 

Contra indicaties

Hartaandoeningen

Gebruik bloedverdunners

Bij zwangerschap en borstvoeding

Niet-intacte huid

Direct voor of na intensief sporten of maaltijd

 

NOTE!

Tijdens de Guasha gezichtsmassage wordt gebruik gemaakt van Guasha olie dus hou er rekening mee dat hoofdhuid/gezicht en haren wat vettig kunnen zijn na afloop. Advies is om zonder make-up te komen of deze voor de afspraak te verwijderen.