€60,- voor 60 minuten (achterkant rug en benen)

€80,- voor 90 minuten (totale lichaamsmassage)

HOTSTONE MASSAGE (Women only)

De hotstone massage is al eeuwenlang bekend en werd al gebruikt in de tijd van de oude Grieken en Romeinen. Er zijn veel manieren om met stenen te werken. Stenen hebben de eigenschap om kou en warmte op te nemen en af te geven. Het gewicht, de structuur, de vorm en de hardheid zijn ook eigenschappen die we kunnen gebruiken bij de hotstone massage. De hotstone massage is een massage waar ik met mijn gevoel en intuïtie masseer. Daarbij maak ik gebruik van natuurlijke basalt stenen die in water verwarmd worden tot 47 graden.

DE STENEN

 De stenen voor een hotstone massage zijn meestal basalt stenen. Dit zijn stenen die ontstaan zijn uit gestolde lava. De grote dichtheid en het hoge ijzergehalte zorgen ervoor dat ze de warmte goed vasthouden en langzaam afgeven. De basalt stenen komen over het algemeen uit zee of stromende rivieren in vulkanische gebieden. Ze zijn door invloed van stromend water en het schuren van zand glad gesleten. Deze stenen zijn dus niet machinaal getrommeld. (getrommelde stenen verliezen een deel van hun natuurlijke kracht en energie)

TOEPASSING

De meest bekende toepassing is de combinatie met massage. Hierbij kan er gekozen worden voor een massage waarbij af en toe stenen gebruikt worden of een sessie waarbij de aandacht vooral op het leggen van de stenen gericht is en waarbij ook rustig gemasseerd wordt. De stenen zijn niet alleen een warmtebron maar kunnen dus ook gebruikt worden als massage gereedschap.

EFFECTEN VAN STENEN OP HET LICHAAM

WARMTE

De stenen slaan warmte op en dragen het over op het lichaam. Hoe groter de steen, hoe meer warmte deze draagt. De warmte dringt tot ongeveer 3 tot 4 cm door in het spierweefsel. Je zult merken dat de huid onder en rondom de steen roder kan worden. Dit komt o.a. door verbeterde doorbloeding, door verwijding van de bloedvaten. Het aantal rode bloedlichaampjes kan toenemen en bij elke graad verhoging van de lichaamstemperatuur neemt de stofwisseling met ongeveer 10-15% toe. Ook wordt het lymfesysteem geactiveerd, waardoor een behandeling met warme stenen ontgiftend, pijn verlichtend en ontspannend werkt. Een bijkomend voordeel is ook dat de spieren soepeler worden door de warmte.

 

STENEN EN CHAKRA'S

Stenen zijn verbonden met het element Aarde. Een sessie met stenen heeft vooral invloed op de onderste chakras. Het is dan ook niet verwonderlijk dat je je na een hotstone massage weer gegrond voelt. Uit het hoofd, weer terug in je lichaam.

 

CONTRA INDICATIES EN AANDACHTSPUNTEN

Relatieve contra-indicaties bij hot stone massage

Blauwe plekken en kneuzingen

Op de blauwe plekken en kneuzingen mag niet worden gemasseerd, ook mogen er geen warme stenen op deze plekken worden gelegd.

Spataderen

De plekken met spataderen niet masseren of bedekken met warme stenen.

Reuma

In de meeste gevallen is reuma een contra-indicatie voor hot stone massage, maar bij bepaalde vormen van reuma is massage wel mogelijk, bijvoorbeeld als er geen sprake is van actieve ontstekingen. Overleg dit met een medisch deskundige.

Zwangerschap

Wat je mag masseren en in welke fase van de zwangerschap loopt erg uiteen. Indien een hot stone massage tijdens de zwangerschap echt gewenst is, moet dit steeds gebeuren in samenspraak met een arts.

Absolute contra-indicaties bij hot stone massage

Diabetes

Door de massage en de warme stenen kunnen er bij een gevoelige huid lichte brandwondjes en blauwe plekken ontstaan die bij iemand met diabetes moeilijker zullen genezen.

Huidontstekingen

Omdat er bij huidontstekingen vanzelf al warmte vrijkomt, zal een hot stone massage de ontsteking alleen maar verergeren. Dus geen Hot stone massage totdat de huidontsteking helemaal is verdwenen.

Hoge bloeddruk

Vanwege de warmte die vrijkomt bij een hot stone massage zal de bloeddruk stijgen. Als iemand al last heeft van een te hoge bloeddruk is deze massage daarom niet geschikt.

Burn-out of extreme vermoeidheid

Hoewel een hot stone massage een uitstekende behandeling is om stress te verminderen is het een absolute contra-indicatie bij een burn-out en extreme vermoeidheid. Vanwege de diepe inwerking is het effect van de massage soms nog dagenlang te voelen. Mensen met burn-out of die extreem vermoeid zijn, zullen zich hierdoor nog vermoeider voelen.

Veel water drinken na afloop van de massage. Dit is belangrijk om de vrijgekomen afvalstoffen af te voeren

OPBOUW VAN EEN HOTSTONE MASSAGE

De grote lijn is als volgt; ik begin met het leggen van stenen op een aantal plaatsen. Die dek ik toe en ga vervolgens ergens anders masseren met mijn handen en/of stenen. Daarna leg ik de stenen op het gebied wat ik zojuist gemasseerd heb, die dek ik ook weer toe en haal vervolgens ergens anders de stenen weg om daar te gaan masseren. Zo komen de rug, achterkant benen of het hele lichaam aan bod. Als eerste start ik met de achterkant van het lichaam door middel van een buikligging. Bij een gehele lichaamsmassage komt daarna de voorzijde van het lichaam aan de beurt door middel van een rugligging. Na afloop van de hotstone massage laat ik je in alle rust komen zitten en krijg je een glas water aangeboden.