Detox reflexmassage

€50,- voor 60 minuten

Schoonheid van binnenuit

De consumptie van zuurvormende voedingsmiddelen is door onze welvaart toegenomen. Men eet vlees, vis, eieren, kaas, melk, koffie, alcohol en suikers. Daarnaast heeft onze welvaart industrieel gemaakte voedingsmiddelen en voedingsmiddelen met veel chemische toevoegingen gecreëerd en zijn er in ons huis en in onze dagelijkse lichaamsverzorging en op andere vlakken in ons leven, allerlei toxische chemische stoffen gekomen die moeilijk te ontgiften en/of af te breken zijn door ons lichaam. De wijzigingen in ons voedingspatroon en ons leefmilieu is een van de (belangrijkste) oorzaken voor het ontstaan van welvaartsziekten.

 

Oorzaken van een verstoring van de zuurgraad

Voeding

Stress

Medicijnen

Te weinig water

Gisting in de dunne darm

Gisting in de dikke darm

Afgenomen detoxificatie en uitscheidingsvermogen

 

Gevolgen van verzuring

Verminderde werking van enzymen

Zuurstof tekort in de cel

Koorts

Demineraliseren

Oedeem

Overgangsklachten

Ontsteking en aantasting van de weefsels

Steenvorming

 

ONTZUREN IN DE PRAKTIJK

Reguleren van de zuurinname-voedingspatroon aanpassen

Hiervoor is het nodig om het voedingspatroon aan te passen. Een zeer basenrijke, volwaardige voeding is nodig. Het optimale voedingspatroon bestaat uit 80% groenten en kiemgroenten. Groentesappen zijn slakkenoplossers. Daarnaast glutenvrije granen zoals amarant, quinoa, boekweit of gierst. Aangevuld met fruit, noten, zaden en af en toe vis en vlees. Daarnaast is het drinken van warm water belangrijk. Het zorgt voor het in oplossing brengen van de afvalstoffen. Suikers, gluten houdende granen (tarwe, spelt, rogge en gerst) en bewerkte voedingsmiddelen moeten worden vermeden, Drink daarnaast 1,5 liter liefst zo heet mogelijk water per dag.

Afvoeren van schadelijke afvalstoffen door het lichaam zelf

De natuurlijke uitscheidingsorganen moeten gedurende het detoxificeren maar ook daarna zoveel mogelijk worden ondersteund. Het lichaam heeft een mogelijkheden om afvalstoffen af te voeren; de darmen, de nieren, de longen en de huid. Het is in een detoxkuur belangrijk om deze organen te ondersteunen in hun werking. Enkele mogelijkheden hierbij zijn: gerichte voetreflex massages, probiotica, hoog darm spoelingen

Stimuleren van de reinigingsfunctie van het lymfestelsel

Het lymfestelsel is de ophaal en reinigingsdienst van het lichaam. Het zuiveringsproces van het lichaam begint bij het lymfestelsel.

Verwijderen van de zuren-oplossen van de slakken

Gerichte voetreflexmassages, minimaal elke dag een half uur wandelen, ontzuringsthee drinken, Detox reflexmassage, ontzuringspakket van Alka (te verkrijgen in mijn praktijk)

Uitwendig ontzuren via de huid

Voetenbaden, kleipakkingen op de voeten, droog borstelen van de huid, basische minerale lichaamsverzorging

Re-mineralisatie

Door de juiste voedingsmiddelen te eten kan het lichaam zichzelf weer remineraliseren. Voor de start van het proces is het goed om de verzuring in kaart te brengen. De PH waarde kan via de urine gemeten worden. Het is voor iedereen aan te raden om elk jaar in het voor- en najaar een ontzuringsperiode in te bouwen. Meer over verzuring, verzuringstest en folders vind je in mijn praktijk.

 

Tijdens mijn opleiding Transformational Cupping heb ik al geleerd dat afvalstoffen erg belastend zijn voor het lichaam en zorgen voor fysieke klachten en ook huidproblemen. Door het lichaam te reinigen verminderen klachten, knapt de huid op en neemt de vitaliteit van de huid toe. Door het masseren van specifieke reflexzones op de voeten kunnen we het lichaam van binnenuit reinigen. De voetreflex massage bestaat uit een combinatie van Chinese- en Westerse massagetechnieken. 

 Deze voetreflexmassage is dus ook een mooie aanvulling op Transformational Cupping!