Kinderen en voetreflexmassage

€40,- voor 45 minuten

Vanaf jonge leeftijd is massage voor opgroeiende kinderen een ideale manier om hen te helpen bij hun ontwikkeling. Lichamelijk contact is onmisbaar voor een gezonde ontwikkeling. Hoe jonger het kind, hoe dieper en onbewuster de weg in het lichaam gaat. Zowel het lichamelijke, emotionele als het relationele deel worden door massage gevoed.

Kinderen en jongvolwassenen kunnen ook klachten hebben. Helaas soms al vanaf de geboorte. Denk maar aan huilbaby’s of baby’s met astmatische verschijnselen, maag- en darmproblemen of (koemelk)allergie. Sommige kinderen beschikken over een erg fijngevoelig systeem. Ze reageren sterk op allerlei prikkels uit de omgeving (geluiden, kleuren, bepaalde voeding of emoties zoals spanning en verdriet). Het lichaam kan dan uit balans raken. ADHD/ADD en hoog gevoelige kinderen (HSP),  etc. zijn hier goede voorbeelden van.

Hoog gevoelige kinderen, het woord zegt het al, zijn kinderen waarvan de zintuigen beter ontwikkeld zijn. Alle indrukken komen sterker binnen. Een aantal voorbeelden hiervan zijn:

veel scherper alles aanvoelen en signaleren bijv. wanneer de ouders niet lekker in hun vel zitten dan voelen deze kinderen dat direct aan. Ze voelen wat een ander voelt!

Een klas met heel veel kinderen kan het kind in verwarring brengen, omdat alle gevoelens van anderen binnenkomen. Vaak is het kind na school helemaal op, chagrijnig of onhandelbaar.

Wanneer een deur hard wordt dichtgeslagen dan komt dit voor deze hoog gevoelige kinderen over als een bom, ze schrikken zich vaak rot. Het gehoor is vele malen sterker ontwikkeld.

Uit onderzoek is gebleken dat kinderen door voetreflex letterlijk beter in hun vel komen te zitten.  Om deze kinderen tot rust te laten komen is voetreflexmassage zeer helend en rustgevend. Kinderen ervaren een behandeling ook vaak als zeer prettig.

ADHD/ADD 

Concentratieproblemen

Extreme moeheid

Hoog gevoelige kinderen (HSP)

Hoofdpijn

Onrustig gedrag

slaapproblemen

'vage' buikklachten

verminderd zelfvertrouwen

Faalangst

Pubers/jongvolwassenen en voetreflex massage

Tevens kunnen ook pubers veel baat hebben bij een voetreflexmassage. Door veranderingen in hun hormoonhuishouding hebben zij veel stress wat vaak met lichamelijke klachten gepaard gaat. (bijv. hoofdpijn, schommelende hormoonhuishouding, weinig zelfvertrouwen, etc.) Hierbij kan een voetreflexmassage ook goed helpen. Voetreflexmassage sterkt, maakt minder kwetsbaar, de fysieke en psychische weerstand worden ondersteund, het slaapgedrag zal verbeteren en de concentratie zal worden bevorderd. Het heeft ook een positieve invloed op de verwerking van voedsel.

Voor kinderen duurt de behandeling korter en is minder intensief dan bij pubers en (jong)volwassenen.