Wie ben ik?

Ik stel me graag aan je voor. Mijn naam is Mieke Favier-van der Sangen, ik ben opgegroeid in Best en woon in Best met mijn man Marco. Ik ben moeder van een volwassen zoon, oma van 2 kleinzonen en mantelzorger van mijn moeder.

Mensen kennen mij als een bescheiden, sociaal ingestelde vrouw die met groot kwaliteitsbesef haar werk doet. Ik hecht eraan om mijn cliënten te ontvangen in een sfeervolle, rustgevende omgeving waar je je op je gemak voelt en je op een relaxte manier tot jezelf en tot rust kunt komen. Immers in de drukte van alledag valt het niet mee om te luisteren naar je lichaam en merk ik dat mensen vergeten om zichzelf op hun prioriteitenlijstje te zetten. We moeten zoveel, van onszelf, van het werk, familie en van de maatschappij. Het is dus belangrijk om jezelf te 'ont'moeten'

 Ontstaan van de praktijk 

Er zijn gebeurtenissen in mijn leven geweest die een behoorlijke impact hebben gehad op mijn lichaam en geest. Ik ben hierbij toen in aanraking gekomen met Voetreflex therapie. Vanaf het eerste moment was ik geboeid en werd ik nieuwsgierig naar deze vorm van alternatieve geneeswijze. In 2018 heb ik de stoute schoenen aangetrokken en ben gestart met een 3 jarige HBO opleiding tot VoetreflexPlus therapeut bij Total Health Academy die ik in 2021 heb afgerond. Deze opleiding is uniek in Nederland, omdat zij Westerse en Traditionele Chinese massagetechnieken combineert.

Wat ik geleerd heb in mijn opleiding is wat stress, spanning en daardoor onbalans voor gevolgen kunnen hebben voor de lichamelijke, geestelijke en emotionele gesteldheid van de mens. Veel puzzelstukjes vielen voor mij op zijn plaats. De opleiding heeft me persoonlijk erg verrijkt en ook veel inzichten in mezelf gegeven.

Dit heeft er uiteindelijk voor gezorgd dat ik eind 2022 mijn vaste baan heb opgegeven en ervoor gekozen heb om mijn hart en passie te gaan volgen door vol te gaan voor mijn praktijk Vita Nova VoetreflexPlus. Ondertussen is het aanbod van behandelingen ook flink uitgebreid waardoor ik nog meer op maat een behandeling kan aanbieden aan mijn cliënten.